Twitter, Musk og høyreradikal agenda

I disse dager er det et år siden Elon Musk kjøpte Twitter for svimlende 44 milliarder dollar. 476 milliarder kroner. Prosessen rundt oppkjøpet var uryddig, og i en periode prøvde Musk å avlyse kjøpet han hadde forpliktet seg til ved å gå rettens vei. Men han fikk ikke medhold hos dommeren, og oppkjøpet ble gjennomført.

Det var aldri åpenbart for meg hvorfor Musk hadde lyst på Twitter. Den genierklærte forretningsmannen med batteriene, elbilene og rakettene så åpenbart noe ikke vi andre så. Men hva? På tross av Twitters suksess som diskusjonsplattform for millioner av mennesker verden rundt, har de aldri generert de store inntektene. At Musk skal greie å tjene inn investeringen sin er ren utopi. Så hvorfor var det da viktig for Musk å ta kontrollen fra Jack Dorsey?

For noen dager siden fikk vi et lite innblikk i det som kan ha vært årsaken, og som også kan forklare de noe bisarre og overraskende endringene som har blitt gjort med Musk som kaptein.

Den amerikanske nyhetskanalen NBC kunne forrige uke nemlig avsløre at den dagen det ble offentliggjort at Musk var største aksjonær (men fortsatt ikke eier) sendte en ukjent person tre tekstmeldinger til Elon med en lenke til en artikkel. I artikkelen ble det argumentert for og oppfordret til at Musk skulle kjøpe og ta kontrollen over nettstedet. Oppkjøpet ville være en «krigsærklæring mot det amerikanske globalistiske imperiet».

Grunnen til at vi vet om disse tekstmeldingene er fordi de ble funnet av journalister dypt begravet i saksdokumentene til rettsaken Twitter hadde anlagt mot Musk i forbindelse med oppkjøpet av Twitter.

I høyreradikal språkbruk er globalist et synonym med jødisk. Artikkelen la fram en strategi på hvordan høyreekstreme tilhengere kunne få Twitter til å tjene deres formål, gjennom en 4-trinns plan:

“Step 1: Blame the platform for its users;
Step 2: Coordinated pressure campaign;
Step 3: Exodus of the Bluechecks;
Step 4: Deplatforming.”

Artikkelen det ble referert til ble publisert på nettstedet revolver.news. Den var publisert uten navn på forfatter, så hvem som har skrevet den er ikke et etablert faktum. Men nettstedet drives av koseklumpen Darren Beattie.

Darren Beattie

Darren har vært ansatt som taleskriver for Donald Trump, men ble kastet ut av staben i 2019 da det ble kjent at han hadde deltatt på en paneldebatt sammen med nynazister. For ekstrem for Donald, der har du Darren. I det siste har han hatt engasjement som taleskriver for en annen koseklump, Matt Gaetz. Han som fikk avsatt Kevin McCarthy som house speaker siden han hadde vært så uansvarlig at han hadde prøvd å samarbeide med Demokratene om statsfinansieringen.

I de 18 månedene som har gått etter at teksmeldingene ble sendt, har Twitter utviklet seg stort sett slik som artikkelen foreslo.

Artikkelen begynner med en ubegrunnet påstand om at sensur på Twitter kostet President Donald Trump valget i 2020. «Ytringsfrihet på nettet er det som muliggjorde Trump-revolusjonen i 2016,» skrev den anonyme forfatteren. «Hvis internett hadde vært like fritt i 2020 som det var fire år tidligere, ville Trump ha blitt gjenvalgt.»

Først spådde artikkelen at plattformen ville bli skyldt for «hver såkalt handling av ‘rasisme,’ ‘sexisme’ og ‘transfobi'» som ble postet av brukerne sine. Deretter ville en «koordinert presskampanje» fra ideelle organisasjoner som ADL kritisere spredningen av hatprat og be «selskapet om å endre sine måter».

ADL er Anti-Defamation League, en USA-basert jødisk organisasjon som kjemper mot antisemitisme og ekstremisme.

Dette ville føre til en «utvandring av de med blå buttons», det vil si kjendiser, journalister og aktivister med verifiserte kontoer, som ville forlate plattformen, etterfulgt av en «utvandring av annonsører». Til slutt, Twitter – som Musk har omdøpt til X – ville bli «deplattformert», spådde artikkelen, noe som betyr at det ville få lav rangering av Google, lenker ville bli forbudt av andre sosiale medier og mediekanaler, og appbutikker ville fjerne det.

Musks truet med å saksøke ADL for ærekrenkelse med en verdi på 4 milliarder dollar. Musk hevder at en nedgang på 60% i annonseinntektene på X ble forårsaket av ADLs kritikk. Musk deltok også i en kampanje på X med emneknaggen , der han retweetet innlegg fra dens proponenter.

Målet for Beattie og hans meningsfeller er derfor å ødelegge Twitter ved å gjøre nettstedet om til en ny Parler. Mange vil flykte til andre sosiale nettsteder, men mange vil også velge å bli. Begge deler vil være en seier for Musk, Beattie og deres kumpaner.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , . Bokmerk permalenken.